Британската банка Barclays е приела да плати 361 млн. долара неустойки

...
Британската банка Barclays е приела да плати 361 млн. долара неустойки
Коментари Харесай

Barclays плаща 361 млн. долара неустойки за нерегистрирани трансакции

Британската банка Barclays е приела да заплати 361 млн. $ неустойки на американския регулатор на пазарите (SEC), който я упрекна в пропуски във вътрешния надзор, разрешили нерегистрирани преводи, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Финансовата институция ще заплати санкция в размер на 200 млн. $, към която се прибавят 161 млн. $ лихви и осъществена облага от нерегистрираните преводи.

Според обвинителния акт на американския регулаторен орган Barclays е осъществила нерегистрирани преводи за към 17,7 милиарда $, което е в нарушаване на настоящите правила, разгласи американският надзорен орган в официално съобщение, оповестено през вчерашния ден.

Тези пропуски са доказателство за непълен вътрешен надзор в банката, акцентира регулаторът.

След приятелско съглашение с американския регулатор на пазарите за повишени цени на услугите за някои клиенти, подписано през 2017 година, Barclays  е изгубила особения си статут, с който се употребила до този миг в региона на продажбите на финансови скъпи бумаги.

Загубата на това преимущество обвързва английската банка с тромави формалности при регистрирането на преводи, които тя не е съблюдавала, съгласно американския регулатор на пазарите.

Обявената в четвъртък трансакция се прибавя към серия от другарски съглашения и санкции.

През 2015 година банката призна виновността си по обвинявания в манипулиране на валутния пазар и заплати санкция от 2,4 милиарда $.

През 2018 година Barclays  се контракти с федералния прокурор на Бруклин да заплати отплата в размер на 2 милиарда $ по отношение на продажбата сред 2005 и 2007 година на скъпи бумаги, обезпечени с ипотека.

В сряда американският регулатор на пазарите разгласи, че английската група ще заплати 200 милиона $ в границите на световно съглашение, засягащо общо 16 банки по обвинявания в погрешно предпазване на обменени от чиновниците известия на мобилните им устройства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР